Welkom op de site van de familie Kars

 

Het onderzoek naar de voorouders van de familie Kars

 

In de familie Kars hebben altijd verhalen gecirculeerd, geschreven en ongeschreven, over de herkomst en de voorouders. Familieverhalen zijn vast geen uitzondering. Wťl bijzonder is, dat veel van die verhalen op schrift zijn gezet. Ook was er begin 20e eeuw al belangstelling voor genealogisch onderzoek. Met name Abel Kars (1914-2003) heeft allerlei bronnen nageplozen, zowel in Groningen als in Duitsland. Daardoor ontstond al snel een stamboom van zes generaties , die in handgetekende vorm verspreid werd onder de toen levende afstammelingen. Ook heeft hij de verhalen die zijn vader Christiaan (1850-1937) had opgeschreven, tot een handgeschreven boekwerkje verwerkt, dat door andere familieleden weer met de hand werd gekopieerd. Er bestaan zodoende minstens vier versies van dat verhaal.

Bij het overlijden van Jan Kars (1891-1977) hebben zijn vier kinderen (Christiaan, Henk, Riek en Gerard) de papieren, die in zijn bezit waren, verdeeld. Daarbij zijn (opnieuw) afschriften gemaakt van de verhalen, kopieŽn van de stamboom en van de foto’s. Zo vertrokken vier dozen met familiepapieren met die kinderen mee naar alle windstreken van Nederland.

 

 

 

 

In het begin van de 21e eeuw ontstond het idee om alle familiepapieren weer bijeen te brengen en middels een boek en een site voor het nageslacht zeker te stellen.

 

Op deze site tref je de foto’s aan die uit alle archieven naar boven zijn gekomen. Op basis van teksten achterop de foto’s en herinneringen van familieleden is bij elke foto een toelichting opgenomen. Het kan natuurlijk altijd zijn dat hier fouten in sluipen danwel dat er nog aanvullende toelichting mogelijk is. In verband daarmee wordt de bezoeker van de site ook van harte uitgenodigd eventuele opmerkingen bij foto’s via de site door te geven aan de beheerder.

 

Uiteraard vind je op de site ook de meest recente versie van de stamboom Castning/Kars aan. Bij iedere persoon die er in voorkomt, waar een foto van beschikbaar was, is deze in de stamboom opgenomen. Mocht je jezelf liever met een andere foto afgebeeld zien, stuur deze dan s.v.p. toe aan mail@stamboomkars.nl

Deze stamboom is overigens in twee delen opgsplitst. Een openbaar deel waar de laatste generaties weggelaten zijn om privacyredenen en een besloten deel dat alleen toegankelijk is voor bekenden van de familie. Het wachtwoord is op te vragen bij bovengenoemd mailadres.